Custom Search

7.8.09

Urut Angkat Rahim untuk Ibu yang Melahirkan Anak

I have things I want to blog about, but Irfan is really testing my patience today. He wouldn't allow me to eat, surf the net or even take my shower. For some reasons, he kept on tripping on something and fell on his back. And he cried like nobody's business after that. Mesti jiran-jiran ingat aku dok dera anak sendiri.

Now that's he's asleep, I'm going to take the opportunity to shower dah pukul 2 baru nak mandi!, and tidy up the house before my mum comes later in the evening. I was supposed to have a massage session today in the evening, but the masseur canceled our appointment last minute. Tension! ni rasa nak cari orang lain nih. Anybody knows any makcik in Penang area who can massage and do the 'angkat rahim' thingy, with a reasonable price? I haven't 'put back the uterus in it's position' since I gave birth, because I went through a c-sect. And my husband is bugging me to do it before we start planning to have a second one. ;-)


*Gambar tiada kena-mengena dengan entry, just feel like uploading this pic coz tetiba terasa macam cantik jugak aku dolu-dolu kan just because I finally found our lost wedding CD earlier this week, and I've been walking down memory lane since then.


Cheerios~

12 comments:

  1. kak yah memang cantik! hehehehe!

    ReplyDelete
  2. farha : oh betul ka? cantik kaaa???? (gila gedixx wakakaka)

    ReplyDelete
  3. errmm,nak rekemen makcik yg tulung urut pun xtaw la sapa..ngeh3! saja je nak nyibuk..
    ermm,dun worry k.yah ttp cantik dulu kini dan selamanya..

    p/s :jgn dok kembang kembang naaa :-)hehe..

    ReplyDelete
  4. hahaha ... since when u tak cantik!??!? =P

    eh u can use mine [huhu as if i own her la] ... she's very good and reasonable and kaki borak ... kakakka .... but she wont urut masa posa cause she wanna rest ... so probably after raya only la ... if ur interested lemme know .... yeay!!! Aqil Irfan nak dpt adik dah ... seronoknyerrrrrrrr ... huhuhuhu >_0

    ReplyDelete
  5. selalu kalu balik ke Balik Pulau i akan gi urut..just RM25 siap ngan angkat rahim. Makcik tuh selalu remind me ..kalu dia angkat rahim...jaga2..nanti 'melekat'..kekekeke

    ReplyDelete
  6. intan : cettt...buang karan ja haha. oh cantik 'dulu kini selamanya' yer...macam pernak ku dengar ayat itu tapi di mana ya? kwang kwang kwang

    kak rina : ;-p

    oh, if before puasa can? i wanna do it like next week! my body ache all over, i need a good massage! and NO ADIK YET FOR IRFAN OKEH! i said before we start to PLANNNNN... :-p

    watie : hmmm balik pulau, dia boleh mai rumah tak? RM25 is cheap okeh! kat sini at least charge rm50. tapi nanti 'melekat'???oh tidakkkk!!! belum mau lagiii hehe

    ReplyDelete
  7. hehehe..i dulu buat dlm rm 90 camtu ..tp makcik tu mai urut utk 3 hari lah lengkap dgn angkat rahim whutnot..tp dia dok Kulim,jauh lah dr umah u kan..ehehe..i pun takut gak melekat..tp tak buat any precautions pun..just do it naturally which is can caused u to melekat like 100%..HHAHAHAH

    p/s : lanie pun cantik aih..seri seorang ibu ;-)

    ReplyDelete
  8. mikyal : oh 3 hari tu kira okie lah that price kan. a'ah la kulim is quite far. kat island nih tak ramai yang bagus dan bertauliah macacm bidan2 kampung tu, or perhaps i yang tak pandai cari kot.. oh ya me too, natural method for birth control haha

    p/s : haha seri ka serak seorang ibu :-p

    ReplyDelete
  9. jelitanya....

    too bad i can only urut2 urat belakang ajer, urut kat gitu2 tade ilmu beb!

    ReplyDelete
  10. anne : ;-) wah u pandai urut eh? serba boleh lah! kagum. itulah kalau u boleh urut gitu2 ble gak i ambik u jadi my "makcik urut" kan..hehehe

    ReplyDelete
  11. kuakuakuaa... urut kasi sedap2 ajer, ppl say my teknik urut sedap. cewah, byk praktis.

    i got this phone number of Mak Timah, stays in Farlim. 04-8288528. If you call her, say Makcik Bulat yg kasi nombor, hehe

    ReplyDelete
  12. eh...i think u look like zahnita the model !!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin