Custom Search

28.12.09

Diaper Cake

My hands had been getting itchy to make some craft again, and the opportunity presented itself when Baby Fahim - my darling nephew - was born last month.

So here I was, all set to make the diaper cake as cute as I could manage with limited resources.


Oh man! I thought it was easy peasy, but I was totally wrong! Things got pretty messy but I managed to stick them all up together in the end.



I guess it's not the best diaper cake in the whole wide world, but I hope it was good enough for a beginner like me.

Happy Belated Birthday Baby Fahim!

25 comments:

  1. comellaa! kalau i ntah jadi bentuk ape ntah hahaha

    ReplyDelete
  2. farah : hahaha i pun buat messy gak. but hopefully with practice it'll get better. :-)

    eynda : tak la pandai, simple ja ni

    ReplyDelete
  3. very impressive for a first timer! My second baby u can make one also ... make sure it's pink cause i want a GiRL!! ekekek

    ReplyDelete
  4. wawwii..not bad la mama irfan..never know that side of u. nway, bila nak buka tempahan..hehehe..

    ReplyDelete
  5. wah creative mmg kan..kalau i tak tau le maybe bungkus2 jek hahahahhah

    cantik le you!!!..heheheh

    ReplyDelete
  6. wohoo, oklah ni, made with heart & soul.

    ReplyDelete
  7. hey u r so creative ok... i sendiri tak terfikir boleh jadi bentuk cake mcm ni...
    tahniah2... cantik!

    ReplyDelete
  8. cantik la hng buat.pandai :)

    ReplyDelete
  9. ayu : thanks

    papakeechee : haaa pink i like! cepat produce! ekekeke

    mila : tempahan dibuka sekarang! :-p

    ella : thanks :-)

    sisdee : i cantik ka cake tu cantik? ekekekeke

    anne : ok la kan for a first timer ;-)

    lady : ala i tengok orang lain buat, i pun ikut je

    kak ct : bole lah

    amy : pandai ka??? tima kasihhh! :-p

    ReplyDelete
  10. for the first time,kira cantik la ni k.yah..
    kalau intan yg buat tak tau la nak jadi apa..
    keh..keh..keh..

    ReplyDelete
  11. walaweiii cutenyaa... kalau i jd diaper dustbin kot wakaka

    ReplyDelete
  12. i nakkkk..
    kalau i terberanak lagi..
    i nak u buat jugak kat i camni okeh??
    hahah!

    ReplyDelete
  13. hye! plz vote me kat

    http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

    no.3 ANNURAIN tq!

    ReplyDelete
  14. hye! plz vote me kat

    http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

    no.3 ANNURAIN tq!

    ReplyDelete
  15. bai....cantiknyaaa...sgt cute laaa..bleh bisness nii... ;-)

    ReplyDelete
  16. intan : hehe jadi cake la jadi apa lagi

    liana : oh kalau diaper dustbin lagi terer lah! susah tu nak buat hahaha

    shaferlicious : haaa, u dah nak terberanak ka? gitau cepat2 i pi cari bahan nak buat haha

    imma : harap2 gitu lah ;-)

    ReplyDelete
  17. so sweet, so cute and sooooooo creative!!

    ReplyDelete
  18. it does looks like a cake for me...chomeyl dah tu. nanti kalau i dpt 2nd baby, nak jugak buleh ke? ekekekek

    ReplyDelete
  19. haha.. kira kreatif la tuuuuu...

    ReplyDelete
  20. Practice makes perfect so the 'cake' will get better, dont worry abt it. I thot this is good enough already. Kalau I buat, apa jadi eh!

    My niece does this as a side business too, so I would encourage you to do it too!

    ReplyDelete
  21. Cantik sangat! Pandai U.. nanti nak buat for my niece's upcoming bday laa..

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin