Custom Search

18.11.09

My way of winning husband's heart

When we were first married, my husband said something to me that I would remember for the rest of my life. He told me that 'the way to a man's heart is through his tummy'. Oh yes, he did. That's the reason why I'd been slaving myself in the kitchen ever since we were married, trying to improve on my 'culinary skills'. I feel committed to become a truly skilled cook so I could cook for my husband until the end of time. And now, looking at the rate of expansion of his tummy, I would say I managed to get through it to his heart. Haha!!

This is what we had for dinner tonight. Yerp, simple dishes indeed, Ayam Masak Pedas Pudina with Sambal Kicap but alhamdulillah my husband walloped one whole cooker of rice! Hiks.


Ok. Mama masak penat-penat, but look at Irfan. He rather eat these than his mom's cooking. Nak kena ngan mama nih. Wachaa!!


So what's your way of winning your husband's heart?

21 comments:

  1. ayam masak pedas pudina tu camne masak.. bleh tepek resepi tak ;)

    i dulu time anak dara mmg tak reti masak seriously.. even goreng telur pon bleh hangus.. tp once i kawen sumer berubah sbbkan pepatah jaga perut suami tu.... sampai perut hby i pun berubah maju kedepan wakakaka

    ReplyDelete
  2. salam,
    tu lah selalu dgr org tua2 ckp mcm tuh,tp hubby mmg susah nak kena selera..kalo dia kata takde selera,tetap tak mkn wpon msk fav food..huhu..tertekan makcik..

    ReplyDelete
  3. sabar aje la irfan nyonyot 2 paci.

    winning a man's heart is indeed thru this tummy. tgk la laki i, lepas kawin bagai di pam2. dulu sebelum kawin rupa maori worrior, now sumolah.

    sukak, janji hepi..janji org kata kita jaga laki. betul tak?

    ReplyDelete
  4. wah sgt sedap...trus lapar nie hahahahah

    ReplyDelete
  5. soo jeless! sebab i mmg fail la bab masak2 ni seriess...but i have my on way to win his heart hahahha

    ReplyDelete
  6. ramai yg ckp nak menang hati suami melalui masakan/perut..mmg betul pun..walaupun kita buat segelas air utk dia kan n hari2 plak tu dia buat mmg dia akan syg kita..InsyaAllah...itu ade org ckp kat sy lah kan..

    ReplyDelete
  7. hahahhahahaaa..tergelak besaq tgk kenakalan irfan...tau tak kenapa irfan takmau mkn...sbb dia takmau perut jadi mcm perut abah... :-D

    Irfa..u are really notty boy hokeyhh..!! auntie Imma gigit hidung tuu baru tau...Boboy dah kurang ngan puting kopek dia Bai since got to 1 year old nih..

    ReplyDelete
  8. sedapnyaa...
    kalau i pun mesti makan berselera..

    ReplyDelete
  9. hehe..samala cara kite.inche suami daku sgt hebat di dapur,so kite yg xpandai masak ni punyelah struggle blaja utk impresskan die.hehe..irfan ni,makan nasik la ;)

    ReplyDelete
  10. agree with your way of winning husband's heart. My hubby told the same too! I think all men would tell the same! wakakakaka......

    BUT the way of winning my heart.. is thru belanja me makan at NICE NICE PLACE! Hehehe....

    ReplyDelete
  11. liana : a'ah sama la, time anak dara suka buat experiment sampaikan sekali tu masak gulai jadi manis kakakakaka

    oh hubby u sama macam hubby i! haha

    matun : oh maybe the way through his heart is not thru his stomach kot? huhuhu...tapi kalau time dia berselera mesti makan punya u masak kan? :-)

    mama miya : ahh sumolah sama la macma my hubby hahaha. tapi best kalau orang cakap hubby boncit dia kata bini jaga baik. hiks

    sisdee : kalau lapar sila makan ya heee

    farah : takpa lain suami lain caranya hhehehe

    hanim : a'ah maybe becoz it shows how committed we are in jaga makan minum suami la kan

    imma : haha. actually dia pun sakan jugak. makan nasi ngn ayam (omit kuah pedas) plus sambal kicap (omit the chilies). dah abes, mintak lagi "mama! ashikkk!"(nasik). mana perut tak boroi haha

    lady : hehe, takla sedap macam chef wan masak kan tapi sedap la jugak wakakkakaka

    inche isteri : wahhh! inche suami awak pandai masak ya! hebat tu, awak mesti usaha takleh kalah ngn dia. gambate!

    eis : ok ok nanti i tepek resipi

    mrs shiv : wahhh, let's hope your husband read this so he'd nring u makan2 at nice place haha

    ReplyDelete
  12. wow sedapnye! dh la tgh lapo nih! and mmg tgh pk nk masak ape tonite sbb papi pose... slurp slurp!

    papi nye perut boroi i paksa kempeskan. patu i ckp if u xslim perut tu i xnk masak sbb papi ckp perut dia cmtu sbb i msk sedap. so nk mkn sedap tp kena senam wakakakkaka

    kejam nye aku jadik bini ..gulp

    ReplyDelete
  13. rajin la u!!! yeah i notice also amin semakin sihat and kuat!! kakakaka ...

    my kitchen is collecting dust and rust at the moment ... maybe will try out the recipe ... cam easy jek!!! thanks =)

    ReplyDelete
  14. my way? hmm...by being pervert kot. hahaha.

    but i suppose my cooking is not bad either. so, kira ok la tu kan?hehehe

    ReplyDelete
  15. ely : haha, kalau i paksa dia kempiskan perut, dia suruh i kempiskan perut i dulu plak. naya! wakakkakaka

    papakeechee : a SAHM has got to do what a SAHM has got to do. :-p try lah, easy peasy. u could not go wrong with this recipe :-D

    ReplyDelete
  16. well kalau compare sblm kawen mmg tak penah masaklah. Lepas kawen baru tau masak. Tapi takdelah hari2. Skrg lg kurang...most of the time jadik mandor jek kat umah ni.

    Cuma bila nak masak resepi baru je baru i buat. Once my maid tau ..dia je lah yg conquer dapur i.

    ReplyDelete
  17. paih ni kena beli ayam besaq sikit...tak puaih makan

    ReplyDelete
  18. i pun biasa dgr kalau nk jaga hubby is take care bout his tummy.
    tp me tak pandai masak..part lainlah me kena take care.. hahah

    ReplyDelete
  19. isabelle : oh pervert dengan suami itu harus demi kerukunan rumahtangga. wakakakaka

    mommyct : ahh takpa maid masak u monitor pun kira ok lah kan.

    anon : yerp, please buy bapak ayam next time instead of baby chicken ya :-p

    ella : haha, there's a lot of other ways too. ikut ur hubby lah apa yang dia pentingkan, betul tak? :-)

    ReplyDelete
  20. haha.. bagusnya rajin masak.. encik amin nampak bertambah sehat.. kekeke.. encik pejoi tak pernah cakap camtu kat i.. so i pun tak nak masak.. sbb dia pernah cakap "beli brg mentah banyak2, pastu masak tak jadik.. baik tak yah.." kakakaka.. see how bad my cooking is.. tapi laki haku perut leh tahan gak.. sbb bini dia rajin cari makan kat luar.. kakakaka

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin